Praktijklessen
In de praktijklessen leert u alle vaardigheden die nodig zijn om je goed in het verkeer te kunnen bewegen. Wanneer u deze vaardigheden onder de knie hebt gekregen, vraagt de instructeur in overleg met u het praktijkexamen aan.

De eerste lessen vinden plaats in de directe woonomgeving van u als leerling.  De vervolglessen worden daarna gegeven in de examenplaats Zwolle. Zo bent u goed voorbereid op het praktijkexamen.

De duur van de lessen kan variëren van een uur tot anderhalf uur. Dit is ook in overleg met de instructeur. U gaat rijden in een blauwe Toyota Yaris. Deze auto voldoet aan de eisen van het CBR en hierin gaat u ook het praktijkexamen afleggen.
De eerste ervaring met Spark, oftewel Arjen, was wel wat schokkend. En dat heeft niks met zijn of mijn rijstijl te maken….Nee het schokkende zat hem in het feit dat hij onverwacht voor mijn deur stond op mijn 36-ste(!) verjaardag. Verrassing van mijn man!

Het ging dus echt gebeuren: rijlessen! En ik moet eerlijk zeggen dat ik geen moment zenuwachtig ben geweest bij Arjen in de auto. Natuurlijk was de eerste les spannend, maar Arjen is iemand die je snel op je gemak stelt. Hij is erg relaxed, en we kletsten elke les honderduit over van alles en nog wat.

Dankzij ‘Spark’ had ik precies 8 maanden later, na 2 keer afrijden, mijn rijbewijs. En dat vind ik voor zo’n “ouwetje” als ik, lang niet slecht!

Succes allemaal!! Groetjes, Mieneke